Uw natuurstenen aanrecht schoonmaken

Een natuurstenen aanrecht kan in de loop der tijd vettig of smoezelig worden. Door uw aanrecht met de juiste producten te onderhouden kunt u al veel van deze problemen zelf oplossen.

Een aantal tips:

1. Alkalische reinigingsmiddelen
Voor sterke vervuiling kunt u het beste een alkalische reiniger gebruiken. Dit zijn reinigingsmiddelen waar geen zuren in zitten. Deze middelen tasten de aanwezige bestanddelen zoals kalk in de steen niet aan waardoor de glans behouden blijft. Altijd even een kleine test doen op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het door u gekozen middel geen nadelige effecten heeft.
2. Het allerfijnste staalwol gebruiken voor lichte aanslag en vervuiling
Met dit staalwol, dat in de betere doe het zelf zaak verkrijgbaar is als staalwol dubbel nul of trippel nul, kunt u zonder problemen aanslag of oppervlakkige vervuiling verwijderen en uit het blad polijsten. Wel moet u altijd even testen om te zien of de door u aangeschafte staalwol inderdaad de allerfijnste is. Er is anders een gevaar dat u krassen veroorzaakt. Staalwol moet u droog toepassen en het staalstof even wegzuigen ivm mogelijke roestvorming.
3. Beschermlaag bijwerken.
Na het schoonmaken met een sterke reiniger moet u soms een beschermlaag op uw aanrecht even bijwerken. Dit is zo gedaan en met de juiste beschermlaag houdt u het aanrecht nog lang mooi.

uw aanrecht schoonmaken

Als u twijfelt over de te volgen koers om uw aanrecht schoon te maken

Gewoon even contact met ons opnemen. Een advies is gratis en zo weet uw zeker dat u de juiste producten gebruikt.

Krijgt u uw natuurstenen aanrecht niet meer schoon?

Dan is er mogelijk iets anders aan de hand dan vervuiling, in dat geval moet u voorzichtig zijn met het aanbrengen van allerlei producten en middelen. U kunt er het blad mee beschadigen. Dus ook hier geldt, even contact met ons opnemen en we kunnen u waarschijnlijk al meteen een advies en een inschatting van de mogelijke kosten geven om het blad te renoveren.

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw hardstenen aanrecht? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail