Een aanrecht van Belgisch of Aziatisch hardsteen polijsten

Een aanrecht van hardsteen wordt gepolijst als er doffe plekken door slijtage of zuur in het blad gekomen zijn.
Voor de volledigheid: Wanneer er ook nog sprake is van diepe krassen dan moet het hardsteen eerst worden geschuurd om deze beschadigingen helemaal uit het blad te verwijderen.

Vervolgens kan het aanrecht worden gepolijst. Een aanrecht polijsten gebeurd doorgaans in verschillende stappen en er zijn verschillende technieken. Zo kan uw hardstenen aanrecht bijvoorbeeld worden gepolijst met diamant-gecoate polijstkussens, een polijstpoeder of een kristallisatievloeistof.

polijsten van een hardstenen aanrecht

U kunt de glans van uw aanrecht bepalen

Het is mogelijk om een aanrecht gezoet of hoogglanzend op te leveren. Wij zullen u uiteraard de verschillen uitleggen en eventuele voor en nadelen van de glanssoorten met u bespreken. Doorgaans kunt u echter van het volgende uitgaan:

1. Een gezoet aanrecht
Deze glansvorm heeft een zachte glans en is soms iets poreuzer dan een hoogglanzend gepolijst hardstenen aanrecht. Er moet dan ook iets meer impregneermiddel worden gebruikt.
2. Een hoogglanzend aanrecht
Deze sterk glanzende variant is wat minder poreus maar is wellicht wat besmettelijker dan een gezoet aanrecht omdat krasjes en doffe vlekken eerder zullen opvallen.

Welke keuze in glans het beste bij uw interieur en wensen pas is geheel persoonlijk. Wij kunnen u in ieder geval beide soorten glans op uw aanrecht realiseren.

Het polijsten van een Belgisch hardstenen aanrecht stoft niet of nauwelijks

Omdat het polijsten van een aanrecht met water wordt gedaan en het de minst grove fase is van het glansherstel zal het niet of nauwelijks stof opleveren. U hoeft na onze werkzaamheden dus niet bang te zijn dat de hele keuken opnieuw moet worden afgestoft. Zo blijft de overlast voor uw huishouden of werkomgeving beperkt.

Wij polijsten uw aanrecht bij u thuis

Wij polijsten op locatie, dat betekend dat we het blad niet hoeven losmaken en ophalen. Dit scheelt aanzienlijk in de overlast.

Na het polijsten geven we uw aanrecht nog een beschermlaag

Na het polijsten van uw hardstenen aanrecht brengen we ook nog een impregneerlaag aan. Deze laag verdiept de steen van kleur en zorgt voor een extra bescherming tegen vuil, vloeistoffen en vetten. Deze beschermlaag beschermd uw aanrecht niet tegen zuren.

Wilt u uw aanrecht laten polijsten? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren