Krassen in uw aanrecht van Belgisch hardsteen

Een aanrecht van Belgisch hardsteen is relatief zacht, dit betekent dat uw aanrecht snel krassen kan vertonen als u niet voorzichtig bent.

Een kras is bijvoorbeeld al snel gemaakt met een vork of mes, het is daarom aan te bevelen om altijd een snijplank te gebruiken.

krassen in een hardstenen aanrecht

Krassen in uw Belgisch hardstenen aanrecht zullen altijd wit of licht-grijs uitslaan.

Dat is dan ook de reden dat ze in een gepolijst blad zo erg opvallen. Het natuursteen is namelijk in ongepolijste staat een grijze steen. Pas als deze wordt natgemaakt of geschuurd zien we de karakteristieke donkere uitstraling die zo kenmerkend is voor dit mooie materiaal. Er zijn tegen krassen ruwweg drie remedies.

1. Kleurverdiepen:
dit heeft bij oppervlakkige krassen zeker nut.
In het strijklicht is de onderbreking van de glans door de kras nog wel te zien, maar de kras is door het kleurverdiepende product gecamoufleerd. Dit is een efficiƫnte methode om zelf klein onderhoud aan uw aanrecht te plegen. Zo kunt u het onderhoud enige jaren uitstellen.
2. Schuren en polijsten.
Als de kras te diep of te storend is om te laten zitten dan moet uw aanrecht geschuurd en gepolijst worden.
De kras wordt dan uit het materiaal geslepen en is ook in het strijklicht niet meer zichtbaar. Bij hele diepe krassen kan er een lichte glooiing in het Belgisch hardsteen ontstaan.
3. Opvullen met een epoxy hars en vervolgens schuren en polijsten
In sommige gevallen is een kras zo diep dat deze eerst moet worden opgevuld, dit doen we om een al te diepe glooiing in het materiaal te voorkomen.

Welke van deze methoden voor uw Belgisch hardstenen aanrecht het meest geschikt is kan eenvoudig worden getest:

Op het moment dat u met een kleurverdiepend middel geen bevredigend resultaat behaald dan zijn schuren en polijsten en eventueel opvullen de enige optie.

Er zijn vele kleurverdiepende middelen in omloop, doorgaans zijn de middelen die te verkrijgen zijn via de betere bouwmarkt en tegelhandel prima te verwerken en geven een goed resultaat.

Wilt u krassen laten verwijderen uit uw hardsteen? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren