Belgisch hardsteen met witte vlekken

Omdat Belgisch hardsteen een kalkhoudende natuursteensoort is, is deze gevoelig voor zuren.
Wanneer u bijvoorbeeld vruchtensap (of een andere zuur zoals een ontkalker of schoonmaakazijn) op het aanrecht morst, dan zult u al snel een vlek zien ontstaan. Als het zuur de kans krijgt om in te trekken kan er zelfs een voelbaar diep reliƫf ontstaan.

Dit is een zogenaamde etsing in het materiaal. Een doffe witte vlek die in extreme gevallen zelfs millimeters diep kan zijn.

Uw Belgisch hardstenen aanrechtblad bevat kalk en is hierdoor kwetsbaar, maar daarom altijd ook weer op te knappen.

Juist omdat Belgisch hardsteen kalk bevat is het goed op te knappen. Deze kwetsbaarheid betekent in de praktijk dat uw aanrecht zacht en werkbaar genoeg is om weer helemaal op te knappen. Het kan bijvoorbeeld worden geschuurd en gepolijst. Hiermee zijn de meeste beschadigingen in het materiaal te verhelpen.

Nadat uw aanrecht is geschuurd en gepolijst en even heeft kunnen drogen kunnen wij deze impregneren teneinde het werkblad zo goed als mogelijk te beschermen tegen het intrekken van vuil,vet en vocht.

Een goede impregneerlaag zorgt ervoor dat de steen donker en vol van tint is en ook zo goed als mogelijk is beschermd maar let op!

Uw hardstenen werkblad is kalkhoudend en dus bijft voorzichtigheid met zuren, ook na bewerking geboden!

Wilt van die vervelende witte vlekken af?

Wilt u uw aanrecht van hardsteen weer helemaal netjes laten maken?
U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren