Een gat in uw aanrecht van Belgisch hardsteen

Een enkele keer ontstaat er door bijvoorbeeld een loszittend fossiel een gat of gaatje in uw aanrecht. Dit is natuurlijk lelijk, maar belangrijker nog; het zal lastig schoon te houden zijn en zodoende ook onhygiƫnisch zijn.

Wanneer u een reparatie lang uitstelt kan het gaatje voor problemen zorgen: Vuil hoopt zich op en vetten of zuren vormen dan verkleuringen en doffe plekken.

Gaten repareren in Belgisch hardsteen

Een gat in uw aanrecht kan worden opgevuld met een twee componenten hars of een andere vulstof in de kleur van uw Belgisch hardsteen. Deze kleur is niet per definitie antraciet. Uw aanrecht kan bijvoorbeeld heel zwart zijn of een bruine of zelfs iets blauwe gloed hebben. In sommige gevallen is het het mooiste om het gat op te vullen met een transparante hars. Wat voor uw aanrecht het beste is zullen we ter plekke beoordelen.

Soms moet er na het opvullen van het gat worden geslepen en gepolijst.

Als het gat groot is dan kan de opvulling zelf voor een storend effect zorgen. De glans is net iets anders of de structuur valt te veel op. Dan is het verstandig om het blad in zijn geheel te schuren en te polijsten.

Zo zorgen we ervoor dat uw blad er in zijn geheel als nieuw uitziet.

Wilt u een scheur laten repareren? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren