Heeft u last van doffe plekken in uw aanrecht van Belgisch hardsteen?

De oorzaken van doffe plekken zijn over het algemeen in twee groepen te verdelen:

Doffe plekken in uw aanrecht van Belgisch hardsteen veroorzaakt door zuur

Kenmerkend voor deze plekken zijn doffe soms voelbare plekken die mogelijk ook wit uitgeslagen zijn. In extreme gevallen zijn deze plekken door een heftig zuur zo diep uitgebeten dat er een soort sinasappelhuid effect zichtbaar is.

doffe witte vlekken in een hardstenen aanrecht

Doffe plekken door slijtage in uw Belgisch Hardstenen aanrecht

Kenmerkend voor deze doffe plekken zijn vele (vaak) minuscule krasjes die zeer dicht op elkaar zitten. Hierdoor ontstaat een onderbreking van de glans.

Wat kunt u zelf doen aan de doffe plekken in uw aanrecht

De beste oplossing is om te proberen om de doffe plekken met bijvoorbeeld een superfijne staalwol te verminderen. Dit staalwol is in de betere doe het zelf zaak onder de grofheid 3x0 (000) of 2x0 (00) te verkrijgen. Dit staalwol krast over het algemeenn niet. Maar let op! Voor u gaat proberen om het met het staalwol de kleine krasjes te lijf te gaan moet u even voorzichtig op een niet in het oog springende plaats proberen of uw staalwol geen krassen maakt.

U kunt soms met een kleurverdieper een verbetering bereiken.

Een kleurverdieper is te verkrijgen in de vorm van een olie of een impregneermiddel. U kunt hierover navraag doen bij de betere tegelhandel of bouwmarkt. Z Met een kleurverdieper haalt u diepe vlekken en krassen niet uit het materiaal maar kunt u er voor zorgen dat ze minder of helemaal niet opvallen doordat deze donkerder worden van tint. De beschadigingen zorgen in het strijklicht nog steeds voor ontsieringen maar u kunt met deze camouflerende bewerking het groot onderhoud lang uitstellen.

Als u zelf geen verbeteringen kunt behalen dan zullen wij u helpen

Wij zullen dan uw Belgisch hardstenen aanrecht polijsten om de doffe plekken uit het materiaal te halen. Is dit niet voldoende dan zullen we uw aanrechtblad eerst schuren.
Hierna zal het gepolijst worden en voorzien worden van een kleurverdiepende beschermlaag.
Uw blad ziet er na behandeling bijna weer als nieuw uit.

Wilt u af van doffe plekken in uw aanrecht? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren