Een scheur in Belgisch hardsteen

Regelmatig worden we gebeld door klanten met scheuren in het aanrecht.
De oorzaken kunnen legio zijn en variëren van een verzakking van de woning tot een te sterke spanning in het blad door het werken van het keukenblok.
Ook kan hardsteen voor een deel klei bevatten, is dat het geval dan kan het zijn dat vocht in de loop der jaren het klei hebben losgemaakt en zo vervelende openingen in het materiaal hebben veroorzaakt. De reparatie moet in dat geval droog worden geschuurd en dit kan enige overlast van stof geven.

Epoxy vulmiddel

Als de scheur in het materiaal wijd genoeg is dan kan deze worden opgevuld met een epoxy hars. Er zijn verschillende producten in omloop variërend van een zeer vloeibare hars tot zelfs een epoxy klei. Deze vulstof kan op kleur worden gemaakt met speciale pigmenten en gebruikt worden om de opening te vullen.

Een opgevulde en gerepareerde scheur in het blad blijft echter altijd zichtbaar voor de mensen die weten waar de beschadiging heeft gezeten

Barst en scheur reparatie in hardsteen

Een scheur kan zeker op een aanrecht een doorn in het oog zijn, ook wordt het vaak als onhygiënisch beschouwd omdat vuil dat zich ophoopt in de opening een voedingsbron van bacteriën kan vormen.

Inschatten van de werkzaamheden

Als u een scheur wilt laten repareren dan komen we vaak eerst even kostenloos en vrijblijvend bij u langs om eea te inspecteren zodat we een inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. De kosten van een reparatie zijn per situatie verschillend en afhankelijk van hoeveel werk er nodig is. Een reparatie moet worden opgeschuurd en gepolijst, hierdoor kan het aanrecht er plaatselijk erg anders uit gaan zien, zo wordt de glans mooier en de kleur veel dieper van tint.
Wij raden bijna altijd aan om het aanrecht niet plaatselijk te bewerken ivm zichtbare verschillen het advies is om de reparatie dan uit te voeren als het hele aanrecht moet worden gepolijst.
We voeren desgewenst uiteraard wel bewerkingen plaatselijk uit.

Wilt u een scheur laten repareren? U kunt ons bellen op 0252340966
of stuur ons een mail


U kunt ook via het onderstaande menu naar de diverse hardsteen gerelateerde onderwerpen navigeren